Pages

Tuesday, April 23, 2019

QAHVA HAROMA Cappuccino Mousse


Persediaannya:-

125 gram coklat masakan
1 uncang Qahva Haroma
30 ml air panas
4 biji telur segar – diambil putihnya
125 gram gula kastor
250 gram double cream
Krim putar dan ais kerim Vanilla


Cara-cara Membuatnya:-

1.       Cairkan coklat secara double boiler – (waterbath), angkat sebaik semua coklat telah cair.
2.        Larutkan Qahva Haroma di dalam gelas dengan air panas mendidih selama 3 minit sambil dikecok, keluarkan uncang dan masukkan coklat cair.
3.       Pukul putih telur hingga kembang berbuih lembut. Masukkan gula kastor dan double cream, kacau hingga pekat.
4.       Masukkan ke dalam campuran Qahva Haroma dan coklat. Kacau hingga sebati.
5.       Tuang ke dalam gelas hidangan dan sejukkan di dalam peti ais sekurang-kurangnya 20 minit.
6.       Letakkan krim putar di atasnya dan bubuh 1 skop aiskrim Vanilla ketika ingin menikmatinya.


QAHVA HAROMA – Keharuman Yang Dirasai.

No comments:

Post a Comment